Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 07.06.2017 00:00

LiepU aicina interesentus uz maģistra darbu aizstāvēšanu

Kas ir literārā kartogrāfija? Kā atpazīt tulkojuma kļūdas? Kā literāra darba radīšanā var palīdzēt dažādas radošās rakstīšanas metodes? Kādus interesantus rakursus var ieraudzīt Lauras Grozas-Ķiberes iestudējumos, izmantojot  kvīru teorijas pieeju? Vai latviešu rakstnieks Toms Kreicbergs, kurš savus darbus pamatā raksta angļu valodā, ir  piederīgs latviešu vai angļu literatūrai? Kā no valodniecības skatpunkta vērtējami sociālās vietnes twitter.com teksti?


Uz šiem un vēl citiem jautājumiem atbildes mēģinās rast Liepājas Universitātes „Rakstniecības studiju” programmas topošie maģistri. Šā gada 9. jūnijā pulksten 11.00, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā ikviens interesents, jo īpaši, topošie studētgribētāji aicināti piedalīties maģistra darbu aizstāvēšanā.


2017./2018. studiju gadā jaunajiem studentiem līdztekus valodas un literatūras pētniecības, publicistikas, literārās rediģēšanas un tulkošanas, radošās rakstīšanas studiju izvēles virzieniem programma „Rakstniecības studijas” piedāvās arī jaunu izvēles moduli “Dramaturģija”. Tajā dramaturga Laura Gundara  vadībā būs iespējams iegūt padziļinātas zināšanas visa veida dramaturģisko darbu teorētiskajos aspektos un praktiskajā izveidē.


Zanda Gūtmane

Liepājas Universitātes

HMZF dekāne