Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.06.2017 00:00

„Miglājs” Karostas ūdenstornī

Trešdien, 14. jūnijā, pulksten 18.00 Karostas ūdenstornī (Ģenerāļa Baloža ielā 29) tiks atklāta Jauno mediju mākslas izstāde „Miglājs”.


Atklāšanas pasākumā notiks elektroniskās mūzikas koncerts, bet izstādes laikā būs nakts ekskursija izstādē Karostas ūdenstornī, kā arī radošā darbnīca „Saklausīt datus” interesentiem bez priekšzināšanām un ģimenēm ar bērniem. Ar šo izstādi jauno mediju mākslinieki grib bagātināt Liepājas kultūras ainu, apvienojot 20. gadsimta sākuma arhitektūru ar 21. gadsimta digitālā laikmeta tehnoloģijām.


 Liepājas Universitātes MPLab vadītāja Anna Priedola stāsta: „Liepājas Universitātes jauno mediju mākslas programmas studentu un absolventu izstādē “Miglājs” būs apskatāmi 10 jauno mākslinieku darbi, kas sapludina mākslas un zinātnes robežas. Mākslinieki pētījuši tādas pašlaik sabiedrībā aktuālas, bet „miglainas” parādības, kā personīgo datu drošība tīmeklī, dzimuma identitātes neskaidrība, vairs nenosakāmās robežas starp dabu un kultūru, un izpētes rezultātus skatītājam pasniedz ne vien konceptuāli, bet arī tieši un jutekliski uztveramā formā – kā audiovizuālus mākslas darbus.”


Mākslinieki savā darbībā izmanto dažādas izteiksmes formas un medijus – interaktivitāti, skaņu, video instalācijas, GPS, virtuālās realitātes tehnoloģijas, taču izpildījuma un tēmu ziņā dažādos darbus vieno jaunā, virtuālā materialitāte – dati. Izglītojot sabiedrību par pārmaiņām digitālo tehnoloģiju laikmetā, mākslinieki skatītājiem piedāvās ne vien bezmaksas izstādi, bet arī radošo darbnīcu, kurā ļaus pētīt datu „miglājus”, kas uztverami Liepājas apkārtnē, parādot dažādas datu vizualizācijas un sonifikācijas tehnikas interesentiem bez priekšzināšanām.


Izstāde „Miglājs” būs atvērta no 14. līdz 18. jūnijam, darba laiks no 12.00 līdz 19.00, radošā darbnīca „Saklausīt datus” notiks 18. jūnijā pulksten 12.00, bet nakts ekskursija izstādē – 16. jūnijā no 22.00 līdz 24.00.