Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.05.2017 00:00

Ēriks Kūlis LiepU dāvina Ērika Hānberga portretu

Liepājas Universitāte ir saņēmusi rakstnieka Ērika Kūļa dāvinājumu – Liepājas Universitātes absolventa, rakstnieka Ērika Hānberga portretu, kuru ir gleznojis Liepājas Universitātes profesors, gleznotājs Aldis Kļaviņš.


Pasākumā, par godu gleznas dāvināšanai un Ērika Hānberga dzimšanas dienai, par savu izvēli stāstīja idejas autors, rakstnieks Ēriks Kūlis: „Hānberga olimpiskais miers mūs kādreiz tracināja. Savulaik aizvedām uz Rīgu Hānberga ģipša galvu, vēlāk tēlnieks Raimonds Gabaliņš atveidoja Hānberga galvu kā uzartu druvu. Un pēdējā galva – ir tapis šis portrets.”


Gleznotājs Aldis Kļaviņš atzina, ka noķert īsto mirkli nemaz nav bijis tik viegli: „Ja Tu sevi atpazīsti, tad jau ir labi.”


Liepājas Universitātes profesors, Ērika Hānberga daiļrades pētnieks Edgars Lāms dāvināja rakstniekam pašu vērtīgāko – baltas papīra lapas, lai taptu vēl kāds stāsts vai romāns. Savukārt pats svinību vaininieks Ēriks Hānbergs labprāt atcerējās laiku, kas bijis saistīts ar Pedagoģisko institūtu (tagad Liepājas Universitāte): „Absolvēju šo augstskolu es 1957. gadā. Man ir diploms, bet strādājis par skolotāju esmu vien īsu brīdi. Kad Ēriks Kūlis man vaicāja – kur Tu gribi karāties (domājot, kam dāvināt portretu)teicu, ka gribu būt savā Pedagoģiskajā institūtā.”


Pēc pasākuma svinīgās daļas, kavējoties atmiņās un pārspriežot iespaidus, pazibēja doma – varbūt šis ir labs sākums Liepājas Universitātes absolventu galerijai.


Foto ŠEIT.