Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 29.05.2017 00:00

LiepU piedalās lielākajā starptautiskajā Hindu izstādē Indijā

Maijā Liepājas Universitāte kopā ar vēl četrām Latvijas universitātēm piedalījās vienā no lielākajām izglītības izstādēm “International Education Fair 2017”, kas norisinājās Indijā, kopumā tās piecās lielākajās pilsētās (Hyderabad, Coimbatore, Bangalore, Chennai un Deli). Tajā piedalījās aptuveni divdesmit augstskolu pārstāvju delegācijas no visām pasaules valstīm.


Izstādes mērķis bija iepazīstināt Indijas studentus ar piedāvātajām studiju iespējām katrā no valstīm, popularizēt savu augstskolu, kā arī veicināt jaunu kontaktu dibināšanu turpmākās sadarbības veidošanā. Vislielākā interese par studijām Latvijā tika izrādīta tādās studiju programmās, kā informācijas tehnoloģijas, biznesa vadība, kā arī medicīna. 


Liepājas Universitātes vārdā augstskolu devās pārstāvēt Ārzemju sakaru daļas vecākā referente Sintija Leigute, kura stāsta, ka “no Liepājas Universitātes piedāvātajām studiju programmām indiešu studenti visvairāk ir ieinteresēti tieši eksaktajās zinātnēs, kā Informācijas tehnoloģija, Datorzinātnes un Ekotehnoloģijas, jo īpaši maģistrantūras līmenī. Tas izskaidrojams ar to, ka Indijas studentiem mācību laikā ir svarīgi galvenokārt iegūt praktiskas darba iemaņas, kas pēc studiju beigšanas tiem sniegtu iespēju atrast darbu. Ņemot vērā, ka indiešu uzskatos ar izglītības iegūšanu ārvalstīs galvenokārt saprotams prestižs diploms, kas atzīstams visā pasaulē, un fakts, ka tiks nodrošinātas labas izredzes darba iegūšanā, kā arī saprātīga studiju maksa un lētākas dzīvošanas izmaksas, studenti nosliecas izvēlēties Latviju”.


Izstādes ietvaros universitātes viesojās arī Study in Latvia centrā, kas kopš 2014. gada sadarbībā ar Latvijas universitāšu un Indijas pārstāvjiem ir nodibināts Indijas pilsētā Chennai, kur tika apspriests, kā tiktu spēcināta turpmākā sadarbība. Tāpat notika vizīte Latvijas vēstniecībā Indijā, kur bija tikšanās ar vēstnieku Aivaru Grozu. Tajā potenciālie studenti tika plašāk iepazīstināti ar augstāko izglītību katrā no Latvijas augstskolām, kā arī konsultēti par uzņemšanu un ar to saistītiem jautājumiem.


Informāciju sagatavoja:

Ārzemju sakaru daļas Vecākā referente

Sintija Leigute