Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.05.2017 00:00

Studentu SELL spēlēs Liepājas Universitāte iegūst medaļas

No 19. līdz 21. maijam Rīgā norisinājās studentu gaidītākais sporta pasākums – XXXIII SELL studentu spēles. SELL (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva). Spēles pārmaiņus organizē kāda no Baltijas valstīm un tajās šogad sacensības notika 15 sporta veidos, piedalījās 65 augstskolas no 14 valstīm.


Liepājas Universitāti tās studenti pārstāvēja četros sporta veidos – vīriešu basketbola komanda, kas kopvērtējumā ieņēma 9. no 12 vietām, vieglatlēte Anna Dimante, bet džudiste Karīna Beķere bija pirmā savā sporta veidā un svarcēlājs Edgars Tīfentāls – otrais.


Edgars saka: „Konkurence bija spēcīga, sacensībās piedalījās studenti no LSPA, kas startējuši LČ, lietuvieši ar Eiropas un pasaules mēroga sacensību pieredzi. Zināju, ka medaļu varu dabūt, bet uz sudrabu necerēju. Man šī ir pirmā lielā starptautiskā pieredze.”

 

Liepājas Universitātes lektors Aivis Tālbergs atzīst, ka universitāte piedalās studentu SELL spēlēs tad, kad ir studenti, kuri tām ir gatavi: „Šoreiz ar mazo delegāciju un pārstāvniecību tikai četros sporta veidos, esam kopvērtējumā ieguvuši 23. vietu no 65 augstskolām. Tas mums ir labs rādītājs, ņemot vērā to, ka individuāli mums ir divas godalgotas vietas. Esam apmierināti ar padarīto!”