Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.05.2017 00:00

Muzeju nakts pie Liepājas Universitātes

Pie Liepājas Universitātes jau trešo gadu pēc kārtas notiek Muzeju nakts pasākumi. Šoreiz viss iesākās ar TDK „Banga”, VPDK „Bandzenieki”, jauniešu deju kolektīva „Spārni” un īpašo viesu –  Burtnieku novada jauniešu deju kolektīva „Sadancis”​ koncertu „Dzintara zemē dzintara ļaudis”.


Šī gada Muzeju nakts tēma bija „Laiks” un tā bija veltīta Eduarda Veidenbauma 150. jubilejai. Līdz ar to  Muzeju nakts apmeklētājiem bija iespēja baudīt Eduarda Veidenbauma dzejas lasījumu Liepājas Universitātes maģistrantes Sintijas Pīrāgas, Liepājas teātra aktiera Rolanda Beķera un mūziķa Emīla Dreiblata izpildījumā. Skanēja arī Veidenbauma dzeja Jura Kulakova mūzikā.


Tā kā Eduarda Veidenbauma dzīru un mīlas dzeja sasaucas ar Omara Haijama rubajām, tad Liepājas Universitātes studentu Renāra Voicehoviča un Roberta Džeriņa lasījumā skanēja Omars Haijams, bet muzikālo noformējumu tam deva Miķelis Mārtiņš Mažis. Klausītājiem bija iespēja nolasīt piedāvātās Omara Haijama vārsmas un par to saņemt malku „Haijama vīna”. Gribētāju patiesi netrūka.


Līdz ar to Liepājā ir izskanējusi ikgadējā Muzeju nakts.


Foto ŠEIT.