Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.05.2017 00:00

Muzeju nakts pie Liepājas Universitātes

Liepājas Universitāte jau trešo gadu piedalīsies Muzeju nakts pasākumos, kas notiks šā gada 20. maijā.


Laikā no 20.00 līdz 21.00 pie Liepājas Universitātes Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Liepājas Universitātes TDK „Banga”, VPDK „Bandzenieki”, jauniešu deju kolektīva „Spārni” (vadītāja Kristīne Kārkliņa) un īpašo viesu –  Burtnieku novada jauniešu deju kolektīva „Sadancis” (vadītāja Ieva Adāviča)​ koncertu „Dzintara zemē dzintara ļaudis”.


Tā kā šī gada Muzeju nakts tēma ir „Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats…” un tā ir veltīta Eduarda Veidenbauma 150. jubilejai, tad laikā no 21.15 līdz 22.00 pie Liepājas Universitātes Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja baudīt Eduarda Veidenbauma dzejas lasījumu, kurā piedalīsies Liepājas Universitātes studente Sintija Pīrāga, Liepājas teātra aktieris Rolands Beķeris un mūziķis Emīls Dreiblats.


Eduarda Veidenbauma mīlas un dzīru lirika slavina dzīves košo pusi, skandējot slavas dziesmas vīna baudīšanai un prieka meklēšanai dzīvē. Neiztrūkstoši skanēs arī dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem, Jura Kulakova un Imanta Kalniņa mūzika.


Muzeju nakts pie Liepājas Universitātes izskanēs ar Omāra Haijama dzeju, kuru lasīs Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti Roberts Džeriņš un Renārs Voicehovičs. Skatītāji paši varēs just, kā sasaucas tēmas abu autoru dzejā.


Muzeju nakts apmeklētāji tiek aicināti ceļojumā pa daudzajām Muzeju nakts norises vietām, atceroties Liepājas Universitāti un baudot tās piedāvājumu!