Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 05.04.2017 00:00

Notika Vītolu fondam veltīta zibakcija

4. aprīlī pie Liepājas Universitātes pulcējās Vītolu fonda esošie un bijušie stipendiāti un viņu draugi, lai atzīmētu fonda 15 gadu jubileju un kopīgi pateiktu “Paldies!” skaļāk nekā ikdienā, vienojoties kopīga sveiciena tapšanā.  Šāda zibakcija notika vienlaicīgi 19 Latvijas augstskolās.


Pasākuma koordinatore Liepājā Renāte Feldmane dalās iespaidos: “Jo dienas, jo vairāk saprotu to, ka esot par Vītolieti, ir gandrīz neiespējami pateikt skaļi, īsi un tieši, ko fonds mums nozīmē, jo to bez vārdiem saprot  ikviens, kurš ir tam piesaistīts. Fonds mūs audzina un skolo par gaišākiem, spēcīgākiem un nākotnes mainošiem cilvēkiem, kuri atsakās nevarēt. Šāda te zibakcijas norise ir pats mazumiņš, ko mēs fondam varam dot, kā savu pateicību par ieguldījumu mūsu kopīgajā izaugsmē.  Arī fonda devīze: "Ar izglītību dzīvē sasniegt tādu līmeni, lai varētu nākotnē palīzēt citiem" ir tas, kas mūs visus vieno un vada, jo visiem fondiešiem ir mērķis - darīt nākotni Latvijā košāku un lielāku, sākot ar šodienu. Paldies (lai gan tas ir pārāk vienkāršs vārds šajā gadījumā) ikvienam, kurš veidoja vakardienu, dalījās laimē un uzņēma sevī kaut nelielu devu kopības spēka!”


Kopš 2002. gada  Liepājas Universitātē "Vītolu fonda" stipendiju ir saņēmuši 67 jaunieši. Šogad tie ir 18 jaunieši visdažādākajos studiju virzienos –  mākslā, valodniecībā, eksaktajās zinātnēs, pedagoģijā un sociālajā zinātnēs.
Foto ŠEIT.