Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.03.2017 00:00

Konference, kas stimulē jauniem radošiem pētījumiem

Šā gada16. un 17. martā Liepājas Universitātē notiks Liepājas 23. starptautiskā zinātniskā konference „Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā”, kura šogad ir veltīta Kurzemes dzejnieka Olafa Gūtmaņa atcerei.


Konference sāksies ar plenārsēdi 16. martā pulksten 11.30, divas dienas darbs turpinās sekcijās, kur ar referātiem uzstāsies zinātnieki no piecām valstīm. Konferences pirmā diena tiks noslēgta, skatoties fragmentus no dokumentālās filmas par Olafu Gūtmani un klausoties viņa dzeju.


Organizācijas komitejas vadītāja, Liepājas Universitātes docente Anda Kuduma ar konferences organizatoriskajiem darbiem saskaras ik gadu: „Priecē, ka paplašinās konferences tematiskais spektrs un pieaug starpdisciplinaritāte. Mūs uzrunāja un konferencē piedalīsies zinātniece no Gruzijas, stabili savu vietu ir atradis mediju atzars, teātra novirziens šoreiz tiek pārstāvēts pat divās sekcijās. Konferencē piedalās arī daudzi jaunie, daudzsološie zinātnieki. Man katrreiz tā ir atbildība, lai  konference saglabātu zinātnisko kapacitāti, kā arī katrreiz jaunas tikšanās, impulsi, diskusijas, kas stimulē jauniem radošiem pētījumiem.”


Konferenci rīko Liepājas Universitāte un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts, atbalsta Valsts pētījumu programmas „Letonika” un Liepājas pilsētas dome.