Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 28.02.2017 00:00

Konferencē runā par likumdošanas jautājumiem

Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta Sociālā darba studiju un pētniecības centrs sadarbībā ar Pedagoģijas un sociālā darba fakultāti organizēja 11. Sociālā darba konferenci „Sociālā darba aktualitātes: problēmas un risinājumi”.


Konferences gaitā tika aktualizēta sociālās uzņēmējdarbības kā inovatīva resursa nozīme sociālo pakalpojumu attīstībā (A.Jurgelāne, LiepU studiju programmas „Sociālais darbs” maģistrante) un sociālā pakalpojuma ar medicīniski konsultatīvu novērtējumu ieviešanu bērnu rehabilitācijas procesā (Ilze Durņeva, Baltijas rehabilitācijas centra vadītāja). Par bērnu attīstību ietekmējošām saslimšanām runāja ārste –pediatre Jūlija Cīrule-Galuza. 


Savukārt ar aktualitātēm sociālās drošības sistēmā Latvijā iepazīstināja LR Saeimas deputāte, Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča, kura aktualizēja izmaiņas gan valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu, pensiju un atlīdzību, gan valsts sociālo pabalstu jomā. Kā vienu no ļoti gaidītām aktualitātēm var minēt  likuma Par sociālo uzņēmējdarbību virzīšanu otrajā lasījumā.