Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 27.02.2017 00:00

LiepU speciālisti piedalās logopēdu kongresā

Nedēļas nogalē Rīgā notika Baltijas logopēdu 4. kongress, kuru organizēja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Logopēdu asociācijas. Kongresa organizatoriskās komisijas vadītāja ir LiepU studiju programmas „Logopēdija” docētāja un Latvijas Logopēdu asociācijas prezidente Baiba Trinīte. Kongresā piedalījās referenti no Austrijas, Francijas, Lielbritānijas, Šveices, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.


Ar referātu „Fonēmu izrunas pārbaude: sasniegtais un grūtības”uzstājās Liepājas Universitātes rektore Dace Markus. LiepU docente Baiba Trinīte prezentēja Balss izpētes laboratorijā veiktā pētījuma „Skolotāju balss ergonomikas riska faktori”rezultātus. Pētījuma norisē bija iesaistītas SP Logopēdija studentes Valda Krauze, Megija Pīra, Gundega Šteindale.


Savus pētījumus logopēdijā prezentēja logopēdijas studiju programmas 2016.gada absolventes Ilva Liepa un Laura Laugale. Ilva Liepa prezentēja stenda referātu „Skolotāju disfoniskas balss ietekme uz skolēnu valodas uztveri” (zinātniskā vadītāja B.Trinīte), savukārt Laura Laugale uzstājās ar referātu „Vecāku loma bērna agrīnās runas un valodas attīstībā un tās veicināšanā” (zinātniskā vadītāja G.Tomele).


Lektore Gundega Tomele uzstājās ar referātu „Lasīšanas traucējumu profilakse 6-7 gadus veciem bērniem”. Referāta līdzautore ir studiju programmas absolvente Māra Antoneviča un pētījums tapis bakalaura darba izstrādes laikā.