Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.02.2017 00:00

Aizvadītas programmētāju dienas

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un nozares uzņēmumiem no 13. līdz 17. februārim rīkoja Latvijas Programmētāju dienu pasākumus. Tajos piedalās arī Liepājas Universitāte.


Programmētāju dienu atklāšanas konferencē Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē veidojās labs dialogs starp studentiem un nozares uzņēmējiem. Pasākumā piedalījās uzņēmumu pārstāvji, kuri nodarbojas ar datorsistēmu integrācijas problēmām, tīmekļa programmatūras izstrādi un 360 grādu panorāmu (virtuālās tūres) veidošanu. Dialogs veidojās ne tikai starp studentiem un profesionāļiem, bet arī uzņēmēju vidū.


Programmētāju dienās Liepājas Universitātes studenti un mācībspēki viesojās Aizputes un Pāvilostas skolās, kā arī Saldus tehnikumā, kuros stāstīja par karjeras iespējām IT nozarēs, kādas ir ar programmatūras inženieriju saistītas profesijas un kur tās var apgūt.


Dabas un inženierzinātņu fakultātes studiju programmas direktors Dzintars Tomsons ir gandarīts par paveikto: „Man patika tas, ka konferencē Liepājas IT nozares uzņēmumiem bija iespēja sanākt kopā un uzzināt, kas nozarē notiek, tas, ka notika diskusija starp studentiem un uzņēmējiem un tas, ka jaunieši ne-studentu vecumā jau interesējas par IT.”


Foto ŠEIT