Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.01.2017 00:00

LiepU mākslas maģistrantus vērtē mākslas zinātniece

Liepājas Universitātē ir notikusi studiju programmas „Māksla” maģistrantu darbu aizstāvēšana. Komisijā darbus vērtēja un savu viedokli par tiem izteica mākslas zinātniece Ingrīda Burāne: „Darbi ir orientēti ne tikai uz šaurām interesēm, bet ir saistīti ar izmantojamību Liepājas Universitātē un pilsētā. Redzu šajos darbos arī attīstības iespēju. Es slavēju padarīto tāpēc, ka tas ir mūsdienu izglītības ceļš – nestrādāt pēc gatavas sistēmas, bet saprast, ka pasaule ir atvērta.”


Maģistranti par savām tēmām bija izvēlējušies gan filmas radīšanu, gan projektu Jāņa ielas spīķera iedzīvināšanai pilsētvidē, gan interaktīvo mākslu paplašinātajā realitātē.


Viena no darbu vadītājām, māksliniece Zigrīda Atāle vērtējumā ir drosmīga: „Viņi rauj vaļā vārtus! Tās ir lietas bez robežām un drosmei ir jābūt. Es kā buldogs ieķeros kājā un nelaižu vaļā līdz darbs ir ideāls!”


Nodaļas vadītāja Inta Klāsone ir pārliecināta, ka mākslas nozarei ir jāattīstās, saglabājot klasiskās vērtības un ejot līdzi laikam. To darīt ir plānots, sadarbojoties ar Viļņas mākslas akadēmiju.