Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 21.12.2016 00:00

Skolēni sacenšas robotu duelī

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē notika Datorikas un robotikas sacensības „Ziemassvētku stāsts" 1.-12. klašu skolēniem. Sacensības notika trīs turnīros – robotikā, programmēšanā un multimediju sistēmās.


Sacensību mērķi bija paaugstināt skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm un tehnoloģijām, kā arī veicināt radošu skolēnu grupu veidošanos, kas interesējas par programmēšanu, informācijas tehnoloģiju lietojumiem un tehniku.


Sacensības notika divās vecuma grupās – 1.-6. un 7.-12.klašu skolēniem. Jaunākajā grupā piedalījās 15 komandas no Centra sākumskolas, Ezerkrasta sākumskolas, A.Puškina 2.vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Raiņa 6.vidusskolas, 7.vidusskolas, Bērnu un jaunatnes centra. Savukārt vecākajā grupā piedalījās 7 komandas no Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, A.Puškina 2.vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Raiņa 6.vidusskolas un A. Spāģa Dunalkas pamatskolas.


Robotu turnīrā 1.-6. klašu skolēniem dalībnieki duelējās, attālināti ar pultīm vadot pašu būvētus robotus un liekot tiem izpildīt noteiktus misiju uzdevumus. Vecāko klašu skolēni lika saviem robotiem izpildīt tos pašus uzdevumus autonomi, ar dalībnieku izveidoto programmu palīdzību. Robotiem veicamie uzdevumi saistīti ar Ziemassvētku tēmu. Programmēšanas uzdevumu izpildei dalībnieki izmantoja programmēšanas valodas Scratch, C++ un Java.


Datorgrafikas un multimediju konkursā dalībniekiem bija iespēja izpaust savu radošumu animēta Ziemassvētku apsveikuma sagatavošanā; rezultāti – pārsteidzoši!

 

Dzintars Tomsons

DIF lektors


FOTO.