Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.12.2016 00:00

Mūsu mācībspēki piedalās konferencē Maskavā

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas  zinātņu  fakultātes  asociētā profesore Valentīna Kaļiņina šā gada decembrī viesojās Krievijas Tautu Draudzības Universitātē Maskavā, kur piedalījās Starptautiskā zinātniskā konferencē „Bilingvisms un bilingvālā izglītība Krievijā un pasaulē: mūsdienu tendences” ar pētījumu par aktuāliem valodas apmācības jautājumiem.


Konferencē  piedalījās  260 dalībnieki no  18 valstīm – Itālijas, Polijas, Krievijas, Lietuvas, Vācijas, Slovēnijas, Čehijas, Slovākijas, Beļģijas,  Turkmenistānas  un citām. Brauciens  notika, pateicoties  HMZF un Krievijas Federācijas konsulāta Liepājā  atbalstam.


Valentīna Kaļiņina skaidro: „Pētnieki  no dažādām valstīm raksturoja bilingvismu  kā priekšrocību un nepieciešamību mūsdienu sabiedrībā.Kaut arī otrās valodas apguves mērķi ir dažādi, kopīgs tiem ir viens – atziņa, ka otrā valoda ir nepieciešama virzībai pa karjeras kāpnēm, informācijas iegūšanai un komunikācijai. Tajā pašā laikā ir svarīgi, vai otrā valoda aizstās pirmo valodu vai abas valodas saglabāsies.”


Šāda pieredzes apmaiņa  vienmēr ir svarīga, vērtīga un perspektīva, jo dod priekšstatu par pētījumiem un akadēmisko dzīvi  plašākā kontekstā.