Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.11.2016 00:00

LiepU starptautiskajā konferencē runās par valodu

1. un 2. decembrī Liepājas Universitātē notiks 21. starptautiskā zinātniskā konference „Vārds un tā pētīšanas aspekti”, ko organizē Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte un Kurzemes humanitārais institūts.


Konferences atklāšanas sēde būs 1. decembrī pulksten 12.00 Liepājas Universitātes aktu zālē, bet darbs četrās sekcijās sāksies pulksten 15.00. Zinātniskās konferences gaitā notiks rakstu krājuma „Vārds un tā pētīšanas aspekti” 20. izdevuma atvēršana.


Divu dienu garumā zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Lībijas klausīsies kolēģu priekšlasījumus, piedalīsies diskusijās un sarunās par latviešu valodas jautājumiem.


Liepājas Universitātes profesore, konferences rīcības komitejas priekšsēdētāja Linda Lauze atzīst, ka ir vērts apmeklēt gaidāmo konferenci: „Kā katru gadu tiks apspriesti aktuāli jautājumi, kas ir saistīti ar vārdu visplašākajā nozīmē un tā pētīšanas aspektiem. Plenārsēdes ziņojumi varētu būt interesanti plašam klausītāju lokam – Latvijas Universitātes profesore Ina Druviete runās par stereotipu lomu lingvistiskās attieksmes veidošanās procesā, Ventspils Augstskolas profesors Jānis Sīlis raksturos tulkojumzinātni 21. gadsimta Latvijā, bet LU profesore Maija Brēde analizēs izcēluma efektu emocionālā publiskā runā.”


Uz zinātnisko konferenci ir aicināti visi interesenti, it īpaši latviešu valodas skolotāji!