Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.10.2016 00:00

Studenti izmanto Erasmus+ piedāvātās iespējas

Arvien populārākas Liepājas Universitātē kļūst Erasmus+ programmas piedāvātās iespējas. Šajā mācību gadā desmit Liepājas Universitātes studenti izmanto iespēju turpināt studijas kādā no Eiropas augstskolām. Pieprasītākie galamērķi ir Johannesa Gutenberga Universitāte Maincā, Mateja Bela Universitāte Banskā Bistricā (Slovākija), kā arī Leirijas Politehniskais institūts Portugālē, ar kuru laba sadarbība ir izveidojusies mākslas un tūrisma nozares studentiem.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji informē, ka programma Erasmus+ dod iespēju ne tikai doties apmaiņas studijās, bet arī iziet praksi kādā Erasmus+ programmas dalībvalstī. Iepriekšējā mācību gadā studenti aktīvi izmantoja šo iespēju, un praksē devās 17 studenti.


Studēt uz ārzemēm dodas ne tikai Liepājas Universitātes studenti, bet universitāte uzņem arī studentus no citām valstīm. Piemēram, Lukašs no Čehijas Liepājas Universitātē maģistra praksē bija divus mēnešus.  Viņa specialitāte ir sporta un rekreācijas skolotājs. Prakses laikā Lukašs vadīja volejbola nodarbības, lasīja lekcijas par čehu izglītības sistēmu, kā arī ar prieku un lielu interesi piedalījās Olimpiskās dienas pasākumos Liepājā.


2015./2016. akadēmiskajā gadā pirmo reizi Erasmus+ programmā tiek piedāvāta arī absolventu prakse, sniedzot iespēju studentam, pabeidzot augstskolu, gada laikā stažēties Eiropā.