Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.10.2016 00:00

Zinātnieku nakts LiepU veiksmīgi aizvadīta

Piektdien Liepājas Universitātē notika gadskārtējie Zinātnieku nakts pasākumi. Dabas un inženierzinātņu fakultātē, kā jau ierasts, apmeklētājiem bija iespēja darboties ar robotiem, iepazīt fizikas likumus, kā arī studiju programmas „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija” studenti iepazīstināja ar bezmaksas aplikācijām, kuras var izmantot uzzinot par ceļošanu Latvijā un pasaulē.


Liepājas Universitātes centrālajā ēkā Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes pedagogi piedāvāja iepazīties ar radošām un intelektuālām spēlēm. Apmeklētājiem bija iespējams darboties ar gaismas galdu vai veidot koku, pašiem krāsojot un izgriežot tā lapas, bet profesores Intas Klāsones un LiepU absolventa Artura Ziediņa vadībā iepazīt, ko var izdarīt ar fotogrāfiju, to apstrādājot. Šeit interesentu pieplūdums bija īpaši liels. Savukārt studiju programmas „Sporta un deju skolotājs” studenti ļāva klātesošajiem iziet veiklības stafetes.


Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte piedāvāja Zinātnieku nakts apmeklētājiem brīnišķīgu Jauno mediju mākslas studentu darbu izstādi, bet tiem, kuri nopietni interesējas par valodu un literatūru, šī bija ļoti laba iespēja uzklausīt nozares zinātnieku teikto. Piemēram, profesors Edgars Lāms  runāja par cilvēka un vides attiecībām latviešu dzejā, pamatojot, ka latviešu literatūra ir ar ekoloģisku ievirzi. Notika arī šogad pirmā Jauno filologu skolas kopā sanākšana.


Liepājas Universitātes piedāvātajiem pasākumiem Zinātnieku naktī bija daudz interesentu, neskatoties uz to, ka šogad pasākumi notika visās trīs universitātes ēkās. Trešklasnieks Miks Zinātnieku nakti apmeklēja pirmo reizi, bet aizkustināts bilda: „Šī bija ļoti laba diena! Man patika skriet stafetes, zīmēt, skatīties izstādi. Vislabāk patika robotiņi, es zinu, ka tagad gribēšu iet uz nodarbībām ar robotiem.”


FOTO.