Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 20.09.2016 00:00

Baltu vienības diena kā iespēja kopt valodas

Sestdien, 24. septembrī, Baltu vienības dienas ietvaros Liepājas Universitāte piedāvā divus pasākumus. Pulksten 15.00 Liepājas Universitātes 227. telpā notiks Baltu lasījumi.


To pirmajā daļā būs diskusija par studiju un pētniecības sakariem starp Latviju un Lietuvu. Sarunu latviešu un lietuviešu valodā vadīs Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola, bet ar priekšlasījumu uzstāsies Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, kā arī viesi no Šauļu Universitātes. Baltu lasījumu otrajā daļā Šauļu Universitātes kolēģe Regīna Kvašīte runās par latviešu un lietuviešu dzejas tulkošanas problēmām no valodnieciskā aspekta. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas un Lietuvas vēstniecību pārstāvji.


Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane uzsver: „Šāda veida diskusija ir svarīga Liepājas Universitātei, jo viena no šeit apgūstamajām programmām ir „Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija”, kas palīdz kopt latviešu valodu, dot izpratni par lietuviešu valodu un līdz ar to saglabāt baltu vienoto identitāti.”


Savukārt kinoteātrī „Kino Balle” pulksten 13.00 būs skatāma dokumentālā filma „Vēju zeme”, kas stāsta par Sventājas kurseniekiem. Pēc filmas noskatīšanās ir paredzēta diskusija ar tās veidotājiem. Sarunu vadīs Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Daiga Straupeniece, kura ir pētījusi Sventājas valodu īpatnības.