Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.09.2016 00:00

LiepU prezentē ārpusstudiju piedāvājumu

7. septembrī Liepājas Universitātē (LiepU) notika Studentu padomes organizētā ārpusstudiju aktivitāšu prezentācija, kurā studentus ar sevi iepazīstināja Studentu padome, fitnesa trenere, florbola, basketbola un frisbija komandas, sieviešu koris “Atbalss”, Tautas deju kolektīvs “Banga”, Latvijas Kristīgā studentu brālība un Erasmus Student Network (ESN) Latvia.


Studentu padomes (SP) priekšsēdētāja Alīna Katrīna Kūtre aicina studentus iesaistīties ārpusstudiju aktivitātēs: “Tā ir iespēja piepildīt savu studentu dzīvi un, iesaistoties tieši Studentu padomē, veidot savu augstskolu pašam. Kopā mēs varam uzlabot LiepU, būt kā labā roka ikvienam studentam, veidot kopējo atmosfēru, būt informācijas jūklī un visu uzzināt pirmajiem.” SP aicina uz pirmo tikšanos 9. septembrī plkst. 17:00 125. telpā (Lielā iela 14).


Dziedošās studentes sev pievienoties aicina sieviešu koris “Atbalss”. Pirmā nodarbība notiks 13. septembrī plkst. 18:00 aktu zālē (Lielā iela 14).


Ar ārzemju studentu integrēšanu LiepU un Liepājā nodarbojas ESN Latvia, kuru pārstāves Madara Lindmane un Laima Lapiņa pastāstīja, ka darbs ar ārzemju studentiem ir arī liels ieguvums sev pašam: “Tā ir iespēja uzlabot savas angļu valodas zināšanas, iegūt internacionālus draugus un iepazīt citas kultūras.”


LiepU piedāvā iesaistītes arī dažādās sporta komandās. Florbola treniņi notiek pirmdienās un trešdienās plkst. 20:30 Liepājas Olimpiskajā centrā, basketbols – puišiem pirmdienās un meitenēm trešdienās plkst. 21:00 Jūrnieku centrā, frisbija komandai aicina pievienoties otrdienās plkst. 21:00 Jūrnieku centrā, savukārt fitnesa nodarbības notiek otrdienās un ceturtdienās plkst. 17:10 140. telpā (Liela iela 14).


Pasniedzēja Helēna Vecenāne piedāvā dažādas aerobikas programmas un pilates: “Pilates nodrošina dziļās muskulatūras nostiprināšanu un ir piemērotas arī cilvēkiem, kuri nevar aktīvi kustēties un lēkāt, tāpēc aicinu ikvienu uz nodarbībām otrdienās un ceturdienās plkst. 16:00.”


Latvijas Kristīgā studentu brālība piedāvā apmeklēt viņu rīkotos pasākumus, diskusijas grupās un studentu nometnes, kā arī piedalīties to organizēšanā. Tikšanās notiek no 14. septembra trešdienās plkst. 18:30 LiepU dienesta viesnīcā (Ganību iela 36/48), 102. telpā.


Savukārt dejas mīļotājus sev pievienoties un uzsākt kopīgu ceļu uzXXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiemaicina Tautas deju kolektīvs “Banga”. Jauno dejotāju uzņemšana notiks 7., 12. un 14. septembrī plkst. 19:00 aktu zālē (Lielā iela 14). Dejotāji Dace Grundmane un Aigars Kārkliņš stāsta: “Deja – tas ir piedzīvojums, izaicinājums, gandarījums un brīvības sajūta. Aicinām tieši Tevi, ja vēlies kļūt par vienu no mums, kārtīgi strādāt mēģinājumos, kļūt par labu dejotāju, iemīlēt latviešu tautisko deju un lepni saukt sevi par bangotāju.”


FOTO