Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.09.2016 00:00

Liepājas Universitātes rektores inaugurācija

2. septembrī Liepājas Universitātē notika rektores, profesores Daces Markus inaugurācijas ceremonija. Svinīgajā ceremonijā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas augstākās izglītības prominences, Liepājas domes priekšsēdētājs, universitātes darbinieki un citi lūgtie viesi.


Vairāk nekā gadu Liepājas Universitāti vadīja studiju prorektore Māra Zeltiņa: „Tas bija laiks, kas mobilizēja, uzlika pienākumus, bet es darīju to ar kolēģu atbalstu.”


Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis akcentēja: „Par Daci droši varu teikt, ka viņa lieliski prot prognozēt. Zinu, ka visiem būs smagi jāstrādā, un Dace būs lieliska komandas kapteine. Es redzu labu nākotni Liepājai.” Savukārt Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks uzsvēra nepieciešamību sadarboties, lai Liepājas Universitāte kļūtu par nozīmīgu augstākās izglītības spēlētāju Kurzemē un Latvijā.


Rektoru padomes priekšsēdētājs, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis rezumēja: „Esiet komanda un atbalstiet savu rektori, lai arī cik nepopulāri lēmumi dažkārt būtu jāpieņem. Tikai tā var sasniegt sniegotās virsotnes.”


Inaugurācijas ceremonijas koncerta daļā Liepājas Universitātes lektors Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu ļāva sajust sakņu sajūtu dziesmā „Vairogi”, un koris „Atbalss” sveica gan rektora vietas izpildītāju Māru Zeltiņu ar paveikto, gan rektori Daci Marku ar jaunajiem darba pienākumiem.


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus uzsvēra: „Visi labie vārdi nav tikai man, tie ir visai Liepājas Universitātei! Tikai kopā mēs varam paveikt lielas lietas.”


FOTO