Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 29.08.2016 00:00

Studenti no dažādām valstīm gan studēs, gan stažēsies LiepU

Liepājas Universitātē, Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros, septembrī studijas uzsāks 15ārvalstu studenti no Somijas, Turcijas, Portugāles, Ungārijas un Korejas.


No Turcijas Liepājas Universitātē tiek gaidīts lielākais skaits studentu - 7 studenti no Sakārijas Univeristātes. Studentu izvēlētās studiju programmas ir dažādas – 2 studenti: Abraham Tamru Assefa un Omer Yusuf Sahin studēs bakalaura studiju programmā „Skolotājs”, 2 studenti: Muhammed Emin Okcu un Fatih Kabakci studēs bakalaura studiju programmā „Mehatronika”, 2 studenti: Esra Deneri un Kubra Eda Yilmaz studēs bakalaura studiju programmā „Biznesa un organizācijas vadība” un 1 studente: Gamze Karabag studēs studiju programmā „Eiropas valodu un kultūras studijas”.


Turku studentiem pievienosies 4 studenti no Portugāles. 2 studenti no Bejas Politehniskā institūta: Flavio Andre Mesquita Barroca un Joshua Daniel Laudwein da Saude studēs bakalaura studiju programmā „Jauno mediju māksla”, savukārt 2 studenti no Leirijas Politehniskā institūta: Joao Eduard oda Silva Camejo un Maria Joao da Silva Sousa studēs pilna laika bakalaura studiju programmā „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība”.


Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros vienu semestri Liepājas Universitātē pavadīs arī studente no Laurea Lietišķo zinātņu universitātes Somijā – Sanna Meedi Johanna Koskinen, kas šeit apgūs bakalaura studiju programmu „Skolotājs”, savukārt students no Budapeštas Metropoles Lietišķo zinātņu universitātes Ungārijā Di Zhu studēs bakalaura studiju programmā „Eiropas valodas un kultūras studijas” un  students no Lietuvas, no Šauļu Universitātes, Gediminas Geiščiūnas studēs maģistra studiju programmā „Vadības zinības”.


Erasmus+ apmaiņas studentu rindas papildinās apmaiņas studente, kas Liepājas Universitātē ieradīsies pamatojoties uz noslēgto abpusējo sadarbības līgumu starp universitātēm – Heevon Choi no Songsila Universitātes Korejā studēs bakalaura studiju programmā „Eiropas valodu un kultūras studijas”. 


Erasmus+ programma sniedz iespēju ne tikai studēt  kā apmaiņas studentam, bet arī stažēties dažādās institūcijās Erasmus+ dalībvalstīs. Šajā semestrī 2 studenti no Kodžaeli Universitātes Turcijā: Mehmet Baarburoglu un Mehmet Mustafa Kaynak ir izvēlējušies studiju praksi iziet pie Liepājas Universitātes docentes Dagnijas Deimantes kā angļu valodas skolotāji Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā. Savukārt viens maģistra studiju students no Ostrovas Universitātes Čehijā: Lukas Elsik praksi izies Liepājas Universitātē pie mentores Helēnas Vecenānes un viņš palīdzēs vadīt lekcijas studiju programmas  „Sporta un deju skolotājs” studentiem. Jana Pimenkova, studente no Koventrijas Universitātē Anglijā jaunas kompetences iegūs, stažējoties Ārzemju sakaru daļā.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji pauž gandarījumu, ka šajā semestrī ir palielinājies Erasmus+ studentu skaits, kas ļaus LiepU vidi padarīt starptautiskāku, vienlaikus pārstāvji arī aicina LiepU pasniedzējus un mentorus, kas ikdienā strādās ar šiem studentiem, kā arī viņu kursa biedrus, būt atvērtiem un atsaucīgiem!