Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 24.08.2016 00:00

Erasmus+ programma LiepU studentiem – joprojām aktuāla un vajadzīga

Straujiem soļiem tuvojas jaunais mācību semestris, kurā 10 Liepājas Universitātes studenti ir nolēmuši izmantot Erasmus+ programmas sniegtās iespējas un studijas turpināt kādā no Eiropas augstskolām.


Jau otro gadu Liepājas Universitātes pilna laika ārzemju studenti, kuri studē studiju programmā „Datorzinātnes” kā savu galamērķi izvēlas Johannes Gutenberga Universitāti Maincā. Šogad turp studēt dosies divi Šrilankas pilsoņi Haršaka Budhinath Vitharana Vathegedara un Batagodage Adžans Manīša Fernando.


Ilggadējs LiepU partneris ir  Mateja Bela Universitāte Banskā Bistricā (Slovākijā). Šajā semestrī partneraugstskolas sniegtās iespējas un piedāvājumu ir izvērtējušas un turp dosies studēt  2 studiju programmas „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldības un inženierijas” 2. kursa studentes Ina Sanduca un Zita Petrevica un studiju programmas „Eiropas valodu un kultūras studijas” 2. Kursa studente Dita Stegmane.


Viena no iecienītākajām Erasmus+ programmas partneraugskolām ir Leirijas Politehniskais institūts Portugālē, ar kuru laba sadarbība ir izveidojusies mākslas un tūrisma nozarē. Uz šo augtskolu studēt dosies bakalaura studiju programmas „Jauno mediju māksla” studente Anete Vīksne, studiju programmas „Dizains” 3 studentes Zane Bērziņa, Aija Sebre un Gundega Bethere, kā arī studiju programmas „Tūrisma vadība un rekreācija” studente Gunta Šneidere.


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji informē, ka programma Erasmus+ dod iespēju ne tikai doties apmaiņas studijās, bet arī iziet praksi kādā Erasmus+ programmas dalībvalstī. LiepU studentu interese par studiju praksēm ir ievērjami augusi. Iepriekšējā mācību gadā studenti ļoti aktīvi izmantoja šo iespēju – praksē devās 17 studenti no bakalaura studiju programmām „Informācijas tehnoloģija”, „Sociālais darbs”, „Mehatronika”, „Tūrisma vadība un rekreācija” un no maģistra studiju programmas „Vispārējās izglītības skolotājs”.  Arī uz nākamo studiju gadu ir saņemti jau vairāki prakses pieteikumi.

 

2015./2016. akadēmiskajā gadā pirmo Erasmus+ programmā tika piedāvāta arī neseno absolventu prakse, sniedzot iespēju studentam, pabeidzot augstskolu gada laikā, stažēties Eiropā. Lai arī šis ir jaunums, studentu interese ir liela. 4 Liepājas Universitātes absolventi jau ir izmantojuši šo iespēju, 5 absolventi šobrīd atrodas neseno absolventu praksē un vēl 5 absolventi ir pieteikušies, bet pagaidām vēl meklē prakses vietu. 

 

„Jauni izaicinājumi un sevis pārbaudīšana nezināmos apstākļos laikam ir mana dzīvesveida sastāvdaļa, tāpēc, uzzinot par iespēju izmantot ERASMUS+ programmas piedāvājumu arī pēc studijām, tas šķita ļoti vilinoši un kādā mērā arī likumsakarīgi – man jāpiesakās. Turklāt, ja vēl ir iespēja to savienot ar sevi interesējošu tēmu, tur vairs nav vietas ilgām pārdomām. Tā iespējamās prakses vietas meklējumos internetā sastapu organizāciju Kveikja, kas nodarbojas ar sociālās uzņēmējdarbības veicināšanu Islandē. Mani uzdevumi prakses laikā bija un ir saistīti ar pirmās sociālo inovāciju un sociālās uzņēmējdarbības konferences “Impact Iceland 2016” organizēšanu Reikjavīkā, Islandes galvaspilsētā. Sociālā uzņēmējdarbība ir pavisam jauna tēma Islandē, par kuru neviens tā īsti nav līdz šim interesējies, tā kā vismaz šajā jomā esam soli priekšā. Savukārt man ir gods piedalīties nozares attīstības pirmsākumos,” tā par savu praksi Islandē stāsta studiju programmas „Sociālais darbs” absolvente Andra Jurgelāne.


Vairāk informāciju par Erasmus+ apmaiņas programmu var uzzināt ŠEIT  vai sazinoties ar Ārzemju sakaru daļu, rakstot uz e-pastu erasmus@liepu.lv vai zvanot pa tālruni 63407762.





Foto no studentu personīgā arhīva.