Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.07.2016 00:00

Ar izstādi un koncertu tiks noslēgts LiepU mākslas plenērs

Šonedēļ notiek Liepājas Universitātes organizētais 11. starptautiskais mākslas simpozijs „Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā. Tēma: Džezs”.


Paši tā dalībnieki saka, ka šis gads ir mazliet eksperimentāls, jo simpozija dalībniekiem mākslas darbnīcas notiek Liepājas Universitātes telpās, nevis Kuršu ielas ēkā, kā iepriekš, un apstākļiem ir jāpielāgojas. Šogad simpozija dalībniekiem ir iespēja ne tikai zīmēt un gleznot, bet arī nodarboties ar keramiku un fotogrāfiju. Tiks iemēģināta arī jaunā keramikas krāsns.


Šogad plenērā piedalās 18 dalībnieki, kuri pārstāv Latviju, Lietuvu, Zviedriju un Vāciju. Daudzi no dalībniekiem Liepājā atgriežas gadu no gada, un katrs ir atvedis sev līdzi mākslas darbus, kas tiek izstādīti Liepājas Universitātes ceturtā stāva vestibilā. Piektdien, 29. jūlijā, pulksten 16.00 ceturtā stāva vestibilā līdzās atvestajiem darbiem būs skatāmi arī simpozija laikā tapušie darbi, bet Liepājas Universitātes aktu zālē būs iespēja klausīties džeza koncertu.


Liepājas Universitātes pasniedzējs, tēlnieks Raimonds Gabaliņš, kura džeza mūzikas grupa „Jazz for five” koncertēs plenēra noslēgumā, saka tā: „Mēs izvēlamies džezu kā plenēra tēmu, jo džezs balstās uz improvizāciju. Varam pārliecināties, kā mūzikas improvizācija saistās ar improvizāciju mākslā, jo plenērs arī ir improvizācija.”


Mākslas simpozija noslēguma izstāde un koncerts apmeklētājiem tiek piedāvāts par brīvu.