Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.07.2016 00:00

LiepU sākas starptautiska mūžizglītības konference

Šodien Liepājas Universitātē sākās un trīs dienas ilgs 2. Starptautiskā Mūžizglītības un vadības konference, kura tiek organizēta sadarbībā ar Sakarijas Universitāti (Turcija) un Liepājas pilsētas domi. Sakarijas Universitāte ir trešā lielākā universitāte Turcijā, kurā studē ap 85 000 studentu un abu universitāšu sadarbība ir izveidojusies jau pirms astoņiem gadiem.


Konferencē dalību bija pieteikuši vairāk kā 200 delegātu no 18 valstīm. Konferences galvenais organizators ir Sakarijas Universitāte, kuras asociētais profesors Osmans Titreks ir konferences organizācijas komitejas vadītājs: „Mūžizglītība ir tā joma, kurā vienmēr var attīstīt jaunas idejas, turklāt Liepājas Universitātei ir laba pieredze šajā jomā. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbība nākotnē attīstīsies, neskatoties ne uz kādiem šķēršļiem.”


Konferences organizācijas komitejas pārstāve, Liepājas Universitātes asociētā profesore Linda Pavītola atzīmē: „Konferences tematika ir ļoti plaša, un tas ir globāls skatījums uz dažādām izglītības problēmām. Tā ir mūsu iespēja publicēties starptautiski atzītās datu bāzēs un izdevumos, kā arī svarīga ir kontaktu dibināšanas iespēja zinātnes jomā, kas dod pamatu kopīgiem pētījumiem.”


Konferences atklāšanā tās dalībniekus uzrunāja un sveica Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, studiju prorektore Māra Zeltiņa, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, kā arī Sakarijas universitātes asociētais profesors Osmans Titreks.


Diemžēl Turcijas politiskās situācijas dēļ uz konferenci ierasties nevarēja daļa Turcijas izglītības dalībnieku. Sveicienus no Sakarijas universitātes rektora Muzafera Elma (Muzaffer Elmas) nodeva Osmans Titreks, jo arī rektoram plānoto vizīti Liepājā neizdevās realizēt.


Šovakar konferences dalībniekiem ir plānots kultūras pasākums koncertzālē „Lielais Dzintars”, bet rīt turpināsies priekšlasījumi un diskusijas sekcijās. Nākošā Mūžizglītības un vadības konference ir plānota Portugālē.  
FOTO