Jaunumi:

Atpakaļ
-, 27.06.2016 00:00

Elektroniskā pieteikšanās studijām – no 27. jūnija portālā www.Latvija.lv

Valsts reģionālās attīstības aģentūra informē, ka š. g. 27. jūnijā vienotajā valsts un pašvaldību portālā www.Latvija.lv darbu uzsāks e-pakalpojums „Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”.


E-pakalpojums sniedz iespēju reflektantiem ātri un ērti pieteikties studijām kādā no vienpadsmit Latvijas augstskolām: Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās, un pirmajai no tām pieteikumus varēs iesniegt un apstiprināt laikā no 27. jūnija pulksten 9:00 līdz 12. jūlija pulksten 16:00. Savukārt reflektantu pieteikšanās studijām uzņemšanas punktos notiks no 5. jūlija līdz 12. jūlijam. Plašāk ŠEIT.


Piesakoties studijām portālā Latvija.lv, tiek piedāvāta virkne priekšrocības:

  • neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita reģistrācijas maksa ir vienreizēja – 30 eiro. Savukārt, piesakoties klātienē, reģistrācijas maksa katrā augstskolā ir 30 eiro. Tomēr vēršam uzmanību, ka, pēc elektroniskās pieteikšanās, reflektantiem noteikti personiski jāierodas jebkurā no uzņemšanas punktiem apstiprināt pieteikumus un uzrādīt nepieciešamos dokumentus, jo skolu beigšanas diplomi netiek reģistrēti e-vidē. Apstiprināt visus pieteikumus un uzrādīt dokumentus nav nepieciešams katrā no izvēlētajām augstskolām, bet gan tikai vienā no tām;
  • tiešsaistes režīmā var sekot līdzi statistikai un savai vietai konkursā, ir iespēja mainīt prioritāšu secību un pārdomāt savu izvēli;
  • informāciju par rezultātiem var saņemt sev ērtā veidā: e-pasts, sms un portāla www.latvija.lvlietotāja profilā;


Sīkāka informācija par elektronisko pieteikšanos studijām - pieteikšanās un pakalpojuma apmaksas kārtība, skaidrojums par prioritāšu noteikšanu un konkursa norisi, kā arī augstskolu uzņemšanas punktu adreses, darba laiki un kontakttālruņi – pieejami www.latvija.lv/studijas.


E-pakalpojums „Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās” ir pieejams jau septīto gadu, un kopš 2010. gada tas izmantots vairāk nekā 890 tūkstošu reižu.



Informāciju sagatavoja

VRAA Komunikācijas nodaļa

Tālr.: 67079041

E-pasts: prese@vraa.gv.lv