Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.06.2016 00:00

Liepāja iegūst profesionālus kultūras darbiniekus

Bakalaura darbus ir aizstāvējuši studiju programmas „Kultūras vadība” studenti un līdz ar to dzīvē ir izgājuši kultūras dzīves organizētāji, kas izglītību ir ieguvuši Liepājas Universitātē.


Studiju programmas direktors Uldis Drišļuks ir pārliecināts, ka no ikvienas tēmas aizstāvēšanas ieguvēja ir arī Liepāja: „Šis kurss ir īpašs ar to, ka visi tiecās pēc rezultāta un izvirzīja sev augstus standartus. Katrs darbs ir veidots un aizstāvēts atbildīgi.”


Bakalauru darbu vērtēšanas komisijā šogad pirmo reizi piedalījās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis, kurš atzina, ka ar dzirdēto var lepoties. Savukārt radošās telpas „Ideju bode” īpašniece Krista Kalnarāja, kura bakalauru darbu vērtēšanas komisijā nav pirmo reizi, saka: „Jebkura tēma ir svarīga konkrētai vietai, kurai tā ir izstrādāta. Jautājums ir, vai kāds to realizē dzīvē, bet bāze ir. Man vienmēr ir paticis, ja globālas lietas tiek pielāgotas reģionālajam kontekstam.”


Šoreiz studentu izvēlētās tēmas bija saistītas gan ar kultūru biznesa vidē, gan kultūrpolitiku un tās perspektīvas redzējumu kopumā. Mazsvarīgs nav fakts, ka visi šīs programmas absolventi ir uzsākuši darba gaitas jau studiju laikā un tagad viegli iekļaujas darba tirgū.
FOTO