Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.05.2016 00:00

Dace Markus: „Gribu, lai LiepU zinātu, dzirdētu un redzētu”

27. maijā Liepājas Universitātē notika universitātes Padomnieku Konventa un Senāta kopīgā sēdē, kurā tika uzklausīta Liepājas Universitātes rektora amata kandidāte Dace Markus.


Rektora amata kandidāte izklāstīja savu augstskolas attīstības redzējumu, uzsverot sadarbības lomu. Ar to domājot sadarbību skolu, pašvaldību, uzņēmēju, zinātnieku līmenī, neaizmirstot par starptautisko sadarbību. Kandidāte atzina personāla profesionalitāti, un to, cik svarīgi ir piesaistīt jaunos speciālistus.


Pozitīvi tika vērtēti arī studiju virzieni, kas atļauj sagatavot reģionam nepieciešamos speciālistus, kā arī tika iezīmēta nākotnes vīzija par Latvijā unikālu programmu izveidošanu. Rektora amata kandidātei Dacei Markus nācās atzīt Liepājas Universitātes sāpju punktus, bet to apzināšanās jau veicina risinājuma meklēšanu situācijas uzlabošanai, kas ir paveicama vien kopīgiem spēkiem.


Nākamajā nedēļā notiks Daces Markus tikšanās Liepājas Universitātes fakultātēs un struktūrvienībās. Satversmes sapulce Liepājas Universitātes rektora ievēlēšanai notiks 16. jūnijā.


FOTO