Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.05.2016 00:00

Olimpiādē Kaļiņingradā piedalās LiepU studentes

No Imanuela Kanta Baltijas Federālās Universitātes Kaļiņingradā (Krievija) ir atgriezušās Eiropas valodu un kultūras studiju 1. kursa studentes Diāna Vikštrema un Anna Gorbatenko asociētās profesores Valentīnas Kaļiņinas vadībā. Studentes piedalījās 5. starptautiskajā krievu valodas, literatūras un kultūras olimpiādē.


Olimpiādes pirmais posms sākās šā gada martā on- line, un tajā startēja vairāk nekā 700 dalībnieku no dažādām pasaules valstīm. Pēc pirmā posma rezultātiem 82 labākie tika uzaicināti uz olimpiādes otro posmu klātienē. Labāko vidū arī abas Liepājas Universitātes studentes. Olimpiādes finālā startēja dalībnieki no 16 valstīm.


Mūsu studentes parādīja stabilas krievu valodas zināšanas, un Anna Gorbatenko tika apbalvota ar Goda diplomu.
Par bakalaura studiju programmas "Eiropas valodu un kultūras studijas" šī gada jaunumiem stāsta Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane: "Uzņemšanā piedāvājam jaunu virzienu: angļu un spāņu valodu un kultūras studijas, kā arī esam sagatavojušies programmā uzņemt ārzemju studentus, kas līdztekus citām svešvalodu izvēlēm varēs apgūt arī latviešu valodu kā svešvalodu."