Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.05.2016 00:00

Liepājas Universitātes studenti diskutē par Latvijas atpazīstamību

Liepājas Universitātē šodien viesojās Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga un sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Rūklis, lai vadītu „Latvijas stāstu darbnīcu”.


Kopā bija pulcējušies universitātes studenti, kuri nesen atgriezušies vai tuvākajā nākotnē plāno doties apmaiņas studijās ārpus Latvijas. Pasākuma gaitā visi centās saprast tās lietas, kuras vislabāk prezentē Latviju, kādam ir jābūt vēstījumam, stāstot par savu valsti cilvēkiem tālās zemēs.


Vienbalsīgi studenti atzina, ka mēs varam lepoties ar savām tradīcijām, kā Jāņi un Ziemassvētki, kā arī Dziesmu svētkiem, rakstu zīmēm, rupjmaizi un konfektēm „Gotiņa”. Vērtību sarakstā studenti atzīmēja Latvijas sportistus, kas veido valsts atpazīstamību pasaulē un kreatīvus jaunos uzņēmējus. Latvijas Institūta direktore atzina, ka, tiekoties ar ārzemju studentiem, viņi par vērtību atzīst cilvēkus Latvijā, kuri esot skaisti, un zilās debesis.


Šādas tikšanās ar studentiem, runājot par Latvijas tēla veidošanu pasaulē, ir notikušas jau Vidzemes un Ventspils augstskolās, bet nedēļas sākumā diskusija notiks Latvijas Universitātē.


Liepājas Universitātes studenti, domājot, kā radīt iespaidu par sevi un savu valsti ceļojot, bija pārliecināti, ka tas jādara ar humoru, jo līdz ar to komunikācija kļūst atbrīvota un viegla.