Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.05.2016 00:00

Notiks Robotikas sezonas noslēguma pasākums

Sestdien, 21. maijā, pulksten 10.00 Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē (Kr. Valdemāra ielā 4), 2. stāva zālē, notiks Robotikas sezonas noslēguma pasākums.


Sacensību ietvaros notiks sacensības Liepājas pilsētas skolu 2. –  12. klašu skolēniem, kā arī Darbnīcas skolēnu vecākiem un draugiem, pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un citiem interesentiem. Pasākuma mērķis ir radīt interesi par eksaktajām zinātnēm, programmēšanu un robotiku.


Programmā būs robotu līnijsekotāju ātrumsacīkstes, robotu sumo cīņu turnīrs, FLL Trash Trek misiju izpilde. Sacensību dalībnieku līdzjutējiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās robotikā, matemātikā un mehatronikā. Ikviens varēs izmēģināt spēkus robotu vadīšanā un programmēšanā.


Informācijas tehnoloģiju studiju programmas direktors Dzintars Tomsons atzīst tehnoloģiju nozīmi mūsdienu cilvēku dzīvē: „Mūsdienās, pieaugot tehnoloģiju nozīmei un pieejamībai sabiedrībā, jānodrošina skolas bērnu un jauniešu savlaicīga sagatavošana to izmantošanai un jārada vismaz daļai no viņiem interese par tehnoloģiju radīšanu, kļūstot par inženieriem. Roboti un to programmēšana ir tikai vieni no tehnoloģiju veidiem.”


Dalība robotikas sezonas noslēguma pasākumā ir bez maksas un uz to ir aicināti visi interesenti!