Jaunumi:

Atpakaļ
-, 10.05.2016 00:00

Ārzemju studenti piedalās "Latvijas stāstu darbnīcā"

9. maijā Liepājas Universitātes pieci ārzemju studenti no Nigērijas, Turcijas, Korejas, Indijas, Turkmenistānas kopā ar Ārzemju sakaru daļas vecāko referenti Ēriku Laubergu devās uz Rīgu, lai piedalītos Latvijas Institūta organizētajā pasākumā "Latvijas stāstu darbnīca", kas notika Radošās darbības nedēļas “Radi! 2016” ietvaros.

 

Katram dalībniekam bija iespēja uzstāties ar 3 minūšu stāstu par lietām, kas viņus Latvijā iedvesmojušas. Pašlaik Liepājas Universitātē studējošo Jonghva Hongs no Korejas ļoti pārsteidzis ātrais wi-fi, kas pieejams pat Latvijas mežos. "Katra iela, māja ļoti atšķiras no Korejas, ļoti patīk vēsturiskās mājas un arhitektūra, kas saglabājusies Latvijā". Savukārt Eda Filiza no Turcijas uzskata, ka latvieši ļoti rūpējas par savu kultūru un atceras vēsturi. "Latvieši, salīdzinājumā ar turkiem, ļoti daudz ceļo. Latvijā gandrīz visi prot runāt angliski"! Viņa arī ir patīkami iepriecināta par plaši pieejamo wi-fi, jo Turcijā to atrast ir praktiski neiespējami.

 

"Latvijas stāstu darbnīca" ir jauna Latvijas Institūta komunikācijas programma apmaiņas studentiem, kuri studē Latvijā un Latvijas studentiem, kuri dodas studēt uz ārzemēm.

 

Pasākumā pulcējās Latvijas augstskolās studējošie ārvalstu studenti un praktikanti no Norvēģijas, Francijas, Dienvidkorejas, Turcijas, Kanādas, Indijas, Nigērijas, Turkmenistānas, Krievijas, Slovākijas, Vācijas, Čehijas, Ķīnas. Studenti pārstāvēja Liepājas Universitāti, Banku Augstskolu, Latvijas Universitāti un Kanādas vēstniecību Latvijā.

 

"Latvijas stāstu darbnīcas" iepriekš ir notikušas Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā, bet tuvākajā laikā plānotas arī Liepājas Universitātē un Latvijas Universitātē.

 

FOTO