Jaunumi:

Atpakaļ
-, 10.05.2016 00:00

"Atbalss" atgriezies no studentu koru foruma "Paparac-kvetka 2016"

Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” ar panākumiem ir atgriezies no XI starptautiskā studentu koru foruma „Paparac-kvetka 2016”, kas notika š. g. 5.-8. maijā Minskā, Baltkrievijā. Studentu koru forumā – konkursā „Paparac – kvetka 2016” LiepU sieviešu kora „Atbalss” izpildījums tika atzīts par labāko laicīgās programmas kategorijā, kur koris atskaņoja komponistu A. Kontauta, A. Sējāna, I. Rupaines un J. Vaivoda skaņdarbus, kā arī tika iegūta speciālbalva par labāko solistes izpildījumu, ko saņēma Ieva Tālberga.

 

Piedalīties forumā kori "Atbalss" uzaicināja Baltkrievijas Valsts Universitātes kultūras nodaļa un Baltkrievijas Valsts Universitātes Tautas kora kapella. Forumā piedalījās studentu koru kolektīvi no Polijas, Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas.

 

"Atbalss” dziedātājas atzīst, ka izjuta lielu atbildību un jūtas pagodinātas, ka varēja piedalīties XI starptautiskajā studentu koru forumā Baltkrievijā un pārstāvēt Liepājas Universitāti: „Brauciens uz Minsku un piedalīšanās konkursā  tā ir lieliska pieredze mūsu korim. Koncerti Baltkrievijas Valsts Universitātes rektorāta zālē, koncertzālē Minskas augšpilsētā, Svētās Jaunavas Marijas arhibīskapa baznīcā, citos Baltkrievijas Valsts Universitātes organizētos pasākumos, piedalīšanās ekskursijās un draudzības vakaros, iegūtās emocijas, jaunu draugu atbalsts, un, visbeidzot, lieliskie panākumi konkursa programmā, tas viss paliks atmiņā un, cerams,  vairos enerģiju nākamajiem kora plāniem."

 

„Atbalss” kora mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce un diriģente Olga Blauzde stāsta, ka izdevās nodibināt sadarbības kontaktus ar Baltkrievijas Valsts Universitātes un Baltkrievijas Padagoģiskās Universitātes ārzemju sakaru daļām par studentu un docētāju apmaiņas iespējām, ar Vroclavas Universitātes kora "Gaudium",  Baltkrievijas Valsts Universitātes Tautas kora kapellas, Baltkrievijas Valsts Universitātes teoloģijas instituta kora, Viļņas Universitātes sieviešu kora "Virgo", Maskavas Lauksaimniecības Universitātes kamerkora, kā arī Minskas vokālā ansambļa "Tonika" diriģentiem un dalībniekiem.

 

Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atbalss" izsaka lielu pateicību Liepājas Kultūras pārvaldei, Liepājas Universitātei, Baltkrievijas vēstniecībai Latvijā, Latvijas vēstniecībai Baltkrievijā un SIA "Mētra A" par sniegto atbalstu kora dalības forumā nodrošināšanā.






Informāciju sagatavoja: Olga Blauzde