Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.05.2016 00:00

Aicina papildināt zināšanas par aktuālākajām tendencēm literatūrā

Piektdien, 13. maijā, no plkst. 16.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina apmeklēt trīs lekcijas par jaunākajām tendencēm literatūrā. Lekcijas ir bezmaksas, un katra ilgs vienu stundu.


Asociētā profesore Zanda Gūtmane klātesošos rosinās domāt par to, kādi jaunākās daiļliteratūras tulkojumi Latvijā ir pieejami, kas nosaka tulkojumu parādīšanos un vai šie tulkojumi atspoguļo aktuālās tendences. Atbildes uz jautājumiem: kā atšķirt populāro literatūru no citas literatūras, vai populārā literatūra ir otršķirīga literatūra, vai populāro literatūru jāapkaro un kādi ir populārās literatūras zīmīgākie atzari, sniegs profesors Edgars Lāms.


Lekciju cikla izskaņā uzstāsies docente Anda Kuduma, kas runās par latviešu jaunākās prozas aktuālajām tendencēm, īpašu uzmanību pievēršot vēstures interpretācijas mākslinieciskajiem un stilistiskajiem risinājumiem jaunākajā latviešu prozā (vēstures romānu sērija „Mēs. Latvija. XX gadsimts” u. c.).


Piejūras pilsētu literārās akadēmijas piedāvātajās lekcijās ar jaunām zināšanās bagātināties aicināts ikviens interesents. Jāatzīmē, ka pēdējā tikšanās reizē Ventspils starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā divas dienas jaunie rakstnieki un interesenti varēja smelties iedvesmu no bulgāru dzejnieka Marina Bodakova (МаринБодаков), igauņu dzejnieka un tulkotāja Margusa Konnula (Margus Konnula), somu rakstnieces Henrikas Andersenas (Henrika Andersson), dzejnieka Andra Akmentiņa un lektorēm Sigitas Ignatjevas, Lindas Zulmanes.


Plašāka informācija par lekcijām, rakstot uz e-pastu: zlinda@inbox.lv. Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.