Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.04.2016 00:00

LiepU notikusi Datorzinātņu olimpiāde

Jau piekto gadu pēc kārtas Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultāte organizēja Datorzinātņu olimpiādi. Tajā bija aicināti piedalīties un savas zināšanas apliecināt Liepājas pilsētas un tai tuvējo novadu skolēni un studenti.


Olimpiādes mērķi – paaugstināt jaunatnes interesi par datorzinātnēm un programmēšanu, meklēt un atrast Liepājā un tai tuvajos novados jauniešus, kas interesējas par datorzinātnēm, programmēšanu un robotiku, stimulēt viņus un sniegt saskarsmes iespējas, kā arī dot iespēju mērķtiecīgi izvēlēties profesiju.


7. – 8. klašu skolēnu komandas piedalījās konkursā „Algoritmiņš”. Šoreiz uzvarētāji bija Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni Lūkass Teofils Valcis (8. klase) un Markus Bumbu (7. klase).  Programmēšanas konkursā skolēniem labākais bija Lūkass Teofils Valcis, bet studentiem – Ivars Knets.  Konkursā skolēniem komandās „Datorzinātnes – tas ir interesanti” uzvarēja J. Čakstes 10. vidusskolas 11. klases komanda.   Savukārt robotu programmēšanas konkursā 5. – 6. klašu skolēniem labākā bija Centra  sākumskolas komanda „LCS”, bet 11. klašu grupā – Liepājas Valsts tehnikuma komanda „Zemesrieksti”. 


Olimpiādi atbalsta A/S „Exigen services Latvia”, Sabiedrība „Tilde”, SIA ‘Liepājas enerģija”, Zinātnes centrs bērniem „Zili brīnumi”, Accenture UAB „Baltic Orbis”, Liepājas pilsētas izglītības pārvalde, Liepājas Universitāte.  
FOTO