Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.04.2016 00:00

Par studiju piedāvājumu runā Stokholmā

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas uzaicinājuma Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa piedalījās Latvijas diplomātisko misiju vadītāju un augstskolu rektoru diskusijā par augstākās izglītības eksportu un  starptautisko sadarbību.


Tikšanās notika Stokholmā, un tajā piedalījās Latvijas augstskolu rektori un Latvijā akreditēto vēstniecību vadītāji Stokholmā. Katra no pārstāvētajām augstskolām visaugstākajā līmenī prezentēja savas augstskolas piedāvājumu. Diskusijas dalībnieki pārrunāja tādus aktuālus divpusējus jautājumus kā Latvijas augstākās izglītības attīstība un starptautiskā sadarbība, izvērtēja esošo sadarbību un dibināja jaunus kontaktus.


Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa novērtē tikšanās aktualitāti: „Mēs varējām parādīt, ka labs studiju piedāvājums ir arī ārpus Rīgas, un Liepāja ir laba vieta, kur studēt un dzīvot. Par izglītības iespējām savas valsts studentiem Liepājas Universitātē interesējās gan Vjetnamas, gan Šrilankas diplomāti. Mums ir daudzpusīgs piedāvājums IT, mākslas, valodu un kultūras un ekotehnoloģiju jomā.”