Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 05.04.2016 00:00

Studenti apgūst ebru art tehniku

Liepājas Universitātē vieslekciju studiju programmas Skolotājs apakšvirziena „Pamatizglītības skolotājs” 2. kursa studentiem novadīja lektore no Vācijas Judīte Vaitekampa.


Studenti  viņas vadībā apgūst ebru art tehniku studiju kursā „mājturība un tehnoloģijas”. Lektore Lauma Veita skaidro: „Tā ir pilnīgi jauna tehnika – gleznošana uz ūdens virsmas, kas Latvijā vēl nav populāra. Ebru art tehnika ir Turcijas tradicionālās kultūras sastāvdaļa, tajā strādā ar krāsām, izmantojot papīru vai audumu, šajā tehnikā var gatavot apsveikumus, krāsot tekstilu.”


Judīte Vaitekampa ir Liepājas Universitātes absolvente, kura ilgāku laiku dzīvo Vācijā un tagad ir iegriezusies Liepājā, lai dalītos savās zināšanās un prasmēs ar Liepājas Universitātes studentiem: „Es strādāju ar pieaugušajiem mākslas skolās Osnabrukā un Minsterē. Ar šo 14. gadsimtā radušos mākslas virzienu iepazinos internetā un iemīlējos tajā. Lai radītu mākslas darbus, lieto ekoloģiskas, no dabīgiem materiāliem radītas krāsas, arī ūdens ir īpašs – tajā izmantoti Islandes ķērpji. Ar šādu tehniku Turcijā tiek apgleznoti lakati, bet es taisu gleznas, kartiņas, audumus somām un svārkiem. Tagad ar šo tehniku ir iepazinušies arī studenti.”