Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.03.2016 00:00

Ir izskanējusi starptautiskā literatūras un kultūras konference

Nedēļas nogalē Liepājas Universitātē notika 22. starptautiskā zinātniskā konference „Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā.” Divu dienu garumā trīs darba sekcijās paralēli zinātnieki uzstājās ar priekšlasījumiem un diskutēja par tēmām, kas saistītas ar literatūru un kultūru.


Šogad konferencē uzstājās ap 80 referentu,  kuri pārstāvēja ne tikai Liepājas Universitāti, bet arī citas Latvijas augstskolas, kā arī bija ieradušies kolēģi no kaimiņvalstīm.


Šādas konferences norise Liepājā ir notikums, kas ļauj parādīt, cik augstā līmenī ir kultūras un literatūras pētījumi pilsētā, kā arī iznest starptautiskā redzējumā mūsu zinātnieku pētījumus.


Literatūrzinātniece Sandra Ratniece konferenci apmeklē jau desmit gadu: „Šī ir konference, kurā liels akcents tiek likts uz latvisko identitāti, kultūrvēsturi un novitātēm. Pati Liepāja ir ar īpašu auru un tās klātbūtne īpašu padara arī šo konferenci.”


Laura Andersone ir Liepājas Universitātes absolvente, un konferenci apmeklē, lai iedvesmotos un satiktu līdzīgi domājošos: „Mani interesē šie jautājumi – patīk salāgot to, ko pats esi lasījis un uztvēris, ar to, ko referātos analizē  jomas speciālisti, un saprast, vai mūsu domas saskan vai arī es uzzinu jaunas nianses un pavērsienus.”


Savukārt Liepājas Universitātes absolvente Evija Zāģere saka, ka šeit dzirdētais paver jaunus apvāršņus: „Nācu gūt apstiprinājumu, ka folklora ir dzīva un nav nekāds dinozaurs. Esmu sajūsmā par referātu tēmām!”


Līdz ar to galvenais zinātniskās konferences mērķis ir panākts – ir radīta interese sabiedrībā un ir aktualizētas literatūras un kultūras tēmas, kas nav mazsvarīgi Liepājai kā kultūras pilsētai.


FOTO