Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.03.2016 00:00

Divi vienā sirdī – sports un deja

Liepājas Universitātē notika gadskārtējie „Kustību svētki”, kuros uzstājās Pedagoģijas un sociāla darba fakultātes studiju programmas Sporta un deju skolotājs studentu un absolventu vadītie dažādu žanru deju kolektīvi.


Skatītāji varēja just līdzi pašiem mazākajiem tautas deju dejotājiem, kur mazākajam dalībniekam vien pāris gadu, kā arī ugunīgajām flamenko un šova dejām, azartiskajam hiphopam vai pat atlētiskā fitnesa priekšnesumam Jura Dambīša izpildījumā.


Kolektīvu, kuri uzstājās ar priekšnesumiem, vadītāji ir Liepājas Universitātes studenti un absolventi. Programmas Sporta un deju skolotājs 4. kursa studente, deju studijas „Horeo” vadītāja Egita Borovska drīz vien jau būs absolvente: „Studiju laikā svarīgi ir ieklausīties pasniedzējos, jo viņiem ir liela pieredze. Pabeidzot studijas, man pietrūks apmācību procesa, lai kļūtu arvien labāka savā profesijā.”


Studiju programmas Skolotājs/Sporta un deju skolotājs direktore Helēna Vecenāne šajā pasākumā ir centusies apvienot sportu un deju: „Sports un deja tas ir divi vienā sirdī – tā ir kustība. Sports ir māksla savā augstākajā izpausmē, tāpat kā deja ir māksla.”


Tomēr visprecīzāk atbildēja mazais dejotājs, atbildot uz viktorīnas jautājumu „kas ir deja?”: „Deja ir mācība būt labam un sirdsskaidram, lai visas dejas varētu nodejot kā glītrakstīšanā!”
FOTO