Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.03.2016 00:00

LiepU mākslas pedagogu darbi skatāmi izstādē „Uzmanību, vējš!”

Šodien Ventspils teātra namā „Jūras vārti” tiek atklāta Liepājas mākslinieku izstāde. Viņu skaitā arī pieci Liepājas Universitātes pedagogi – Aldis Kļaviņš, Inta Klāsone, Gunta Krastiņa, Dzintra Vīriņa un Solvita Spirģe – Sēne.


Izstādes nosaukums „Uzmanību, vējš!” nav radies nejauši. Izstādes kuratore Gunta Krastiņa stāsta: „Man ilgu laiku nelika mieru tā zīme, gāju un fotografēju. Tad vajadzēja nosaukumu izstādei un pēkšņi sapratu – uzliec to zīmi! Vējš ir gan radītājs, gan ārdītājs. Tas pats ir izstādītajos darbos – mākslinieks gan rada, gan ārda stereotipus, mākslinieks runā ar darbiem, nevis ar vārdiem. Skatītājam atliek nolasīt šo informāciju.”


Mākslas biedrība „Impasto” izstādes rīko jau piekto gadu, un tajās visās ir piedalījušies Liepājas Universitātes mācībspēki ar saviem darbiem. Izstādē „Uzmanību, vējš!” piedalās 16 profesionāli Liepājas mākslinieki ar pēdējos gados tapušiem darbiem. Grupas sastāvs nav konstants, tas mainās, lai gan lielākā daļa mākslinieku ir kopā no pašiem pirmsākumiem. Galvenais, kas vieno šos māksliniekus, ir mīlestība uz mākslu, griba darboties, radīt un dalīties tajā ar saviem skatītājiem.


Izstāde ir bijusi skatāma Mētras mājā Aizputē, līdz aprīļa sākumam būs teātra namā „Jūras vārti” Ventspilī un, ja būs iespēja atrast telpas izstādīšanai – arī Liepājā, jo izstāde ir radīta par godu Liepājas dzimšanas dienai.