Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.03.2016 00:00

Skolēni tiekas Tehniskās jaunrades dienās LiepU

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē šodien notika Tehniskās jaunrades dienu pasākumi. Tajās piedalījās Liepājas skolu audzēkņi no pirmās līdz divpadsmitajai klasei.

Pasākuma dalībniekiem tika piedāvāta ekskursija matemātikas vēsturē, iepazīšanās ar ūdens iemītniekiem, viktorīna dabas un inženierzinātnēs, robotu treniņi, fizikas un mehatronikas atvērtā laboratorija, dabas vēstniecība un citas interesantas lietas. Skolēniem bija gan praktiski pildāmi uzdevumi, gan auditorijā uzklausāmas zināšanas.

Liepājas Centra sākumskolas skolnieks Adrians stāsta: „Man patīk uzzināt visu jauno, jo līdz šim daudz ko no šīm lietām nezināju, nebiju pamēģinājis. Kaut ko ir rādījis tētis, esam darījuši eksperimentus kopā.”  

Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons skaidro: „Šeit notiek iepazīšanās ar eksaktajām zinātnēm ārpus skolas. Bērni redz to, ko stundās vēl nemāca. Mēģinām iedot sapratni par to, ka eksaktās zinātnes nav sarežģītas, bet gan vienkāršas un saprotamas.”


FOTO