Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.02.2016 00:00

Liepājas Universitātē diskutē par sociālo darbu

19. februārī Liepājas Universitātē notiek 10. zinātniski praktiskā sociālā darba konference „Personu ar invaliditāti integrācija sabiedrībā: tiesības un iespējas”. Konferences atklāšanā runātāji uzsvēra, ka šī tēma ir svarīga ne tikai nozares speciālistiem, bet arī katram sabiedrības loceklim. Turklāt Liepājas Universitāte ir tā, kas sagatavo sociālos darbiniekus.

Viena no konferences aktuālajām tēmām ir deinstitucionalizācijas procesi Latvijā un Eiropā, kas paredz cilvēku ar invaliditāti, kuri ir spējīgi iziet sabiedrībā, integrācija tajā. Cilvēkiem, kuri dzīvo sociālajās iestādēs, būtu jādzīvo mājās, bet bērniem –  ģimenēs. Turklāt arī sabiedrībai tam ir jābūt sagatavotai.

Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna uzsvēra: „Labklājības ministra vārdā es Jums pateicos par uzmanības pievēršanu cilvēkiem ar invaliditāti. Sociālais darbinieks ir tas, kuram uzticēties, kad cilvēks pats vairs netiek galā. Darbs ir grūts, bet nepieciešams.”

Šodien visas dienas garumā Liepājas Universitātē nozares speciālisti diskutēs par sociālā darba tēmu, un diena solās būt bagāta ar atziņām un secinājumiem.