Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.02.2016 00:00

Skolām tiek dāvināts zinātniskais žurnāls

Trešdienas pēcpusdienā Liepājas Universitātē tika atklāti Humanitāro un mākslas zinātņu žurnāla „Scriptus Manet” pirmie divi numuri. Atklāšanas pasākumā piedalījās žurnāla veidotāji un Liepājas skolu skolotāji, kuri dāvanā saņēma zinātniskā žurnāla eksemplāru.


Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane atzīmēja: „Zinātniskā žurnāla iznākšana ir labs piemērs tam, ka, izvirzot mērķus, var panākt labu rezultātu.” Atklāšanas pasākuma gaitā par žurnāla tapšanas procesu runāja veidotāji, tika lasīti fragmenti no zinātniskajiem rakstiem, pierādot to, ka zinātne var būt ne tikai sarežģīta un garlaicīga, bet arī jautra.


Svarīga loma bija atvēlēta arī pasākuma viesiem – skolotājiem, atzīstot, ka skolotājs un universitātes lektori dara vienu un to pašu sarežģīto darbu – audzina un veido personību.


Iznākuši ir pirmie divi zinātniskā žurnāla numuri, kurus var iegādāties Liepājas Universitātē, 116. telpā. Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola savā runā atzīmēja: „Rakstītais teksts, zīme, burts spēj pārvarēt laiku un telpu – cilvēku tas vienmēr ir valdzinājis un tas padara mūžīgas daudzas lietas.”

FOTO