Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.02.2016 00:00

Varēs uzzināt par dizainparaugu aizsardzību

18. februārī plkst. 12.00 - 14.00 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, 227. telpa) notiks seminārs “Dizainparaugu aizsardzība nacionālā un starptautiskā līmenī”. Pasākumu organizē Latvijas Republikas Patentu valde sadarbībā ar Liepājas Universitāti.


Pasākumu atklās Liepājas Universitātes rektora v.i. Māra Zeltiņa un Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.


Reģistrējot dizainparaugu, ir iespējams aizsargāt izstrādājuma ārējo izskatu un tādā veidā mazināt iespējas, ka kāds izstrādājumu varētu atdarināt. Seminārā skaidros, kāpēc ir svarīgi reģistrēt dizainparaugus un stāstīs par dizainparaugu aizsardzības iespējām – kāda ir reģistrācijas sistēma, procedūra un izmaksas, kā labāk sagatavot pieteikumu, lai aizsargātu dizainparaugu gan nacionālā, gan arī reģionālā un starptautiskā līmenī. Par šīm tēmām informēs Patentu valdes vadošā eksperte dizainparaugu jautājumos Asja Dišlere.


Savukārt Patentu valdes vadošā bibliotekāre patentu informācijas jautājumos Evita Lande semināra dalībniekiem stāstīs par preču zīmju aizsardzības iespējām, kā arī sniegs praktiskus padomus, kā meklēt informāciju preču zīmju un dizainparaugu datubāzēs.


Seminārs ir bezmaksas. Plašāka informācija – Dace Buša, tālr. 67220120, e-pasts: dace.busa@lrpv.gov.lv