Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.01.2016 00:00

Dizaina programmas studentiem notiek darbu skates

12. janvārī Liepājas Universitātes 3. kursa Datordizaina un Interjera dizaina studiju programmu studentiem notika skates gleznošanā un zīmēšanā. Savukārt visu 1. kursa dizaina studentu kompozīcijas darbu izstāde universitātes 2. stāvā būs skatāma ilgāku laiku.


Studente Alīna Sevastjanova atzīst: „Ja godīgi, biju cerējusi uz augstāku atzīmi, bet tagad ir uz ko tiekties. Gleznošanu iemācīt nevar, pasniedzējs dod savas zināšanas, un cik tu no tā visa paņemsi, tik arī būs.” 4. kursa students Artūrs Ziediņš stāsta, kāpēc viņam gleznošana ir tuvāka nekā zīmēšana: „Gleznošanu nevar ielikt rāmjos vai uzspiest, tā ir radošāka – krāsas padara dzīvi spilgtāku. Zīmēšanā tonāli ar zīmuli ir grūtāk panākt vajadzīgo, ar krāsām strādāt ir vieglāk.”


Šajā sesijā studenti zīmēja un gleznoja gan portretus, gan klusās dabas. Cita starpā bija jāglezno arī sava kursa biedra portrets. Jautāts, kā studenti izvēlas kursa biedru, kuru gleznot, students Arturs Garoza atbild lakoniski: „Droši vien to, kurš smukāks!”


Šodien profesors Aldis Kļaviņš deva novērtējumu savu studentu darbiem, un pēc kāda laika studentu gleznojumi būs skatāmi arī izstādē Liepājas Universitātē.


FOTO