Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.01.2016 00:00

Liepājas Universitātē tiek stāstīti Barikāžu laika stāsti

Vakar un šodien Liepājas Universitātē notiek Barikāžu laika atmiņu stāstu filmēšana. Šo dienu laikā ar savu pieredzi ir dalījušies vairāki desmiti cilvēku, un viņu rezumējums bija viens – ne mirkli nenožēlojam, ka to darījām, ja vajadzētu, ietu atkal.


Emocionālos stāstos barikāžu laika dalībnieki stāstīja par to, kā sajutuši vienotības sajūtu, kāda ir bijusi apkārtējo atsaucība, nesot uz barikādēm esošajiem pārtiku, kā dziedātas dziesmas un kurināti ugunskuri. Atnākušie saka paldies sievām, kuras palika mājās ar bērniem, laižot vīrus „karā”, jo tā tas ir ticis uztverts.


Pirmais filmēšanas dalībnieks – sirms vīrs ar asarām acīs stāstīja, kā devies uz Rīgu kājām, jo neesot bijis transports, un tikai pēc desmit kilometru nosoļošanas pa šoseju, viņu ir uzņēmis autobuss, kurš vedis dalībniekus uz barikādēm Rīgā. Šī ir arī tā reize, kad tiek piesprausti par barikāžu laiku saņemtie Valsts apbalvojumi.


Barikāžu stāstu filmēšanu veic Liepājas Universitātes studenti, un arī viņiem tā ir iespēja no pirmavota uzzināt, kā veidojas vēsture. Iespēja izstāstīt savu barikāžu laika stāstu ir vēl šodien līdz pulksten 18.00 Liepājas Universitātes 138. auditorijā.