Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.12.2015 00:00

Liepājas Universitāte veido sadarbību ar Ročesteras Tehnoloģiju institūtu

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Mākslas nodaļas vadītāja Inta Klāsone Erasmus+ programmas ietvaros divas nedēļas pavadīja Ročesteras Tehnoloģiju institūtā ASV. Ar šo privāto augstskolu Liepājas Universitātei ir izveidota sadarbība, līdz ar to šajā mācību gadā universitāte uzņems divus vieslektorus mākslas un informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī studentu.


Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone novērtē Amerikas dabas plašumu, bet atzīst, ka augstskolas studiju virzienu ziņā ir līdzīgas: „Ročesterā ir 500 tūkstoši iedzīvotāju, bet Ročesteras Tehnoloģiju institūtā – 20 tūkstoši studentu. Studentu skaita ziņā mūsu augstskolas stipri atšķiras, bet mācām mēs līdzīgi. Gan inženieriem, gan māksliniekiem viss ir saistīts ar gala produkta radīšanu. Viņi sadarbojas ar tādiem uzņēmumiem kā Apple vai Nike, arī mums ir jāveido ciešāka sadarbība ar uzņēmējiem.”


Mākslas nodaļas vadītāja Inta Klāsone dalās pārdomās: „Ročesteras Tehnoloģiju institūts atrodas ārpus pilsētas, tā ir īsta studentu dzīve. Maz redzējām administratīvo personālu, tur vide ir sakārtota, lai students justos gaidīts gan studijās, gan sadzīvē, gan atpūtā. Kādas tur ir darbnīcas! Bijām lepnas, ka viņu Studentu padomes telpās līdzās ļoti daudzu valstu karogiem, redzējām arī Latvijas karogu.”


Abu fakultāšu pārstāves ir jutušas lielu atbildību, prezentējot Liepājas Universitāti, jo saprotams, ka pēc tā tiks vērtēta gan valsts, gan pilsēta, gan universitāte. Pagaidām sadarbības nākošais solis būs kopīgi organizēta mākslas un matemātikas starpdisciplināra konference šovasar Liepājā, to papildinās arī mākslas izstāde. Ročestreras Tehnoloģiju institūta asociētais matemātikas profesors Maikls Radins ir gatavs līdzdarboties, sagatavojot skolēnu matemātikas olimpiādēm arī savus uzdevumus.


Jāpiezīmē, ka, tiekoties ar pasniedzējiem un studentiem, bija jūtama interese par mūsu valsti, tika uzdoti jautājumi par pilsētu un Liepājas Universitātes studiju virzieniem. 


FOTO