Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.11.2015 00:00

Valsts svētkos LiepU profesore atklāj personālizstādi Šauļos

Latvijas Valsts dibināšanas gadadienā savu personālizstādi Šauļu mākslas galerijā „Laiptai” atklāja Liepājas Universitātes profesore Inta Klāsone. Izstādē ir apskatāmi vairāk nekā trīsdesmit darbi, kas pārsvarā radīti jauktajā tehnikā. Izstādes nosaukums „Tuvu un tālu”.
Inta Klāsone piedāvājumu rīkot personālizstādi saņēmusi jau pagājušajā vasarā, un gads pagājis ļoti ātri – tā laikā tapuši gan jauni darbi, gan apzināti jau iepriekš radītie. Profesore Inta Klāsone apgalvo, ka personālizstāde ir brīvība un atbildība reizē: „Personālizstāde ir mirklis, kad tu apstājies un kritiski izvērtē paveikto. Šoreiz izstādīti ir cikli, vizuāli stāsti. Svarīga ir tā saruna, kas veidojas ar skatītāju. Esmu laimīga, ja darbi kādam patīk, jo savos darbos es nemeloju, tie ļauj saprast manu būtību.”
Paldies par palīdzību un atbalstu personālizstādes iekārtošanā autore saka savam skolotājam un kolēģim profesoram Aldim Kļaviņam un Lietuvas mākslas galerijas pārstāvjiem, kas piedāvāja izstādi atklāt Latvijai tik svarīgā dienā – 18. novembrī.  Māksliniece saņēma ziedus Latvijas karoga krāsās, bet savu atklāšanas uzrunu, novērtējot mūsu kaimiņu atsaucību, teica lietuviešu valodā.