Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.11.2015 00:00

Liepājas Universitāte meklē partneraugstskolas Rietumbalkānos

Lai iegūtu jaunus sadarbības partnerus un veidotu kontaktus Rietumbalkānu reģionā, Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa piedalījās Erasmus+ programmas ietvaros organizētajos semināros Serbijas pilsētā Belgradā un Kosovas pilsētā Prištinā. 


Šādi semināri tiek organizēti, lai Eiropas Savienības valstis, šajā gadījumā Baltijas valstis un Ziemeļvalstis, varētu dalīties pieredzē un veidot kontaktus ar valstīm ārpus ES, šoreiz – Rietumbalkānu valstīm. Tiekoties tiek meklētas kopīgas pētniecības tēmas, kurās sadarboties, notiek starpkultūru komunikācija.


Liepājas Universitātes rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa redz vairākus sadarbības modeļus: „Pievilcīga likās iespēja sadarboties ar privāto Belgradas Universitāti, ar kuru mums ir radniecīgas programmas. Serbijā ir augstskola, kurā vides aizsardzības programmās darbojas visi trīs līmeņi – bakalaura, maģistra un doktora, un ir spēcīga pētniecība šajā jomā. Tāpat sadarbības iespējas es redzu informācijas tehnoloģiju un inženierijas nozarē, kā arī kolēģi izrādīja interesi par notiekošo mākslas, īpaši jauno mediju mākslas jomā.”


Līdz nākošā gada februārim Liepājas Universitātei ir jāizvēlas partneraugstskola Serbijā vai Kosovā, lai varētu veidot abas puses interesējošu, radošu sadarbību.