Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 14.10.2015 00:00

Pieaug interese par Erasmus+ programmas piedāvāto stažēšanos ārzemēs

Pagājušajā studiju gadā (aprīlis - jūlijs) trīs bakalaura studiju programmas „Informācijas tehnoloģija” studenti Erasmus+ projekta ietvaros izgāja praksi IT uzņēmumā „Mg.softech GmbH”, kas atrodas Liepājas sadraudzības pilsētā Darmštatē, Vācijā. Visi studenti atzina, ka šis periods bijis ļoti nozīmīgs viņu profesionālo iemaņu attīstīšanā. Tā kā ar praksi Vācijā studenti bija ļoti apmierināti un sevi pierādīja kā labus jaunos speciālistus, tad tika izlemts oktobrī nu jau piecu Informācijas tehnoloģijas studentu sastāvā atkārtoti doties uz šo uzņēmumu stažēties.

 

Ārzemju sakaru daļa pauž gandarījumu par šo pozitīvo tendenci un apliecina, ka jau 2015. gada septembrī ir noslēgti 11 prakses mobilitātes stipendiju līgumi, turpretim pa visu 2014./2015. akadēmisko gadu – 15.  Liela loma prakšu mobilitāšu aktivizēšanā bija galvenā speciālista starptautiskās sadarbības jautājumos Patrika Moreva aktivitātes starptautiskajā forumā Darmštatē Youth Unemployment and Shortage of Skilled Workers, kura laikā bija izdevība satikt Žeraldu Hubačeku (Gerald Hubaček), profesionālās skolas Darmštatē HEMS (Heinrich-Emanuel-Merck-Schule Darmstadt) pārstāvi. Tieši Ž. Hubačeks ieteica IT kompāniju „Mg.softech GmbH”, ar kuru šobrīd LiepU ir izveidojusies laba sadarbība.

 

Erasmus+ programmas prakse ir laika posms, kas tiek pavadīts uzņēmumā vai organizācijā citā šīs programmas dalībvalstī. Prakses mērķis ir palīdzēt cilvēkiem piemēroties darba tirgus prasībām Eiropas Kopienas mērogā, apgūt īpašas prasmes un uzlabot sapratni par ekonomisko un sociālo kultūru attiecīgajā valstī kontekstā ar darba pieredzes iegūšanu. Erasmus+ praksē var doties arī nesenie LiepU apsolventi, kas pieteikumu studijām iesnieguši vēl esot LiepU studenti.